Bruidsfotografie & videografie

5 tips van een bruidsfotograaf

January 15, 2020
Bruiloften

Jullie gaan trouwen zo leuk of misschien ben je al bezig met het plannen van je bruiloft. Heb jij je fotograaf al gevonden of ben je nog op zoek? Deze tips kun je in ieder geval gebruiken op je trouwdag. 

Welke stijl vind je mooi? Gaat je voorkeur uit naar lichte foto’s als je door Instagram of Pinterest scrolt? Of ben je meer van het warme & Moody? Dit is al een van de belangrijkste dingen waar je op kunt letten bij het boeken van een fotograaf. Ga eerst op zoek naar fotografen die de stijl gebruiken die bij jou past. 

Mijn stijl is een combinatie van romantische beelden met gebruik van veel licht, ik hou van lichte foto’s die luxe uitstralen, het vastleggen van emoties en details. 


Tip 1 : Golden hour (het uurtje waar iedere fotograaf gelukkig van wordt)

Ben jij ook zo verliefd op de prachtige sfeer die het licht brengt als de zon ondergaat? 

Ik ben er helemaal gek op, fotograferen tijdens het gouden uurtje is dan ook een van mijn favoriete momenten van de dag. Daarom mijn tip, vraag je fotograaf om tijdens het gouden uurtje ook enkele foto’s te maken. Want geloof me, dit kunnen zomaar je mooiste foto’s worden.

Dit hoeft echt niet lang te duren. Aan 15 minuten heb je al meer als genoeg. Natuurlijk is het ook wel fijn om je reportage een beetje op te splitsen. Zo heb je meerdere keren per dag een fijn momentje met zijn tweeën. En ben je niet meteen 2 uur weg bij de gasten. 

Tip 2 : Mobiele tijdperk & bruiloften 


Een van de belangrijkste tips vind ik toch wel deze. Het is natuurlijk super leuk als je zo veel mogelijk foto’s hebt van je mooiste dag. Maar daarvoor huur je een specialist in toch? Vraag je gasten om zeker tijdens de ceremonie geen foto’s te maken met hun telefoon, waarom? Nou je fotograaf maakt natuurlijk ook foto’s van de reacties van jullie gasten tijdens de ceremonie, en het is dan ook jammer als je een iPhone in beeld hebt i.p.v. bijvoorbeeld je moeder die een traantje wegpinkt. Of als jullie het gangpad doorlopen en er springt iemand met een telefoon in beeld voor de fotograaf.

Zo zonde maar het gebeurt steeds meer dat je gsm’s in beeld. Dus doe je zelf een plezier als je geen mobieltjes in je trouwalbum wil hebben en vraag de gasten om hun telefoon gewoon lekker een dagje vrij te geven.

Tip 3 : Kimono tijdens de voorbereidingen.


Ja het is zo ver de grote dag is er. Hoe tof is het dan als je tijdens de voorbereidingen een super mooie witte kimono aan hebt.

Ik ben er echt helemaal weg van, want het is natuurlijk veel mooier om je getting ready foto’s ook al in stijl kunt maken. Je foto’s krijgen hiervan echt een boost, het straalt luxe en rust uit. En als je dan helemaal los wilt gaan tijdens de getting ready foto’s? Je hebt ook kimono’s voor bruidsmeisjes. Glaasje bubbels erbij en het feest kan beginnen. En geloof me deze foto’s zijn echt de moeite waard.

Tip 4 : Clean 

Zorg ervoor dat de ruimtes waar je je getting ready foto’s gaat maken ramen hebben. Zodat er lekker veel licht binnen kan komen. 

Natuurlijk is het dan ook wel zo fijn als de kamer netjes opgeruimd is. Want je wilt natuurlijk geen rommeltjes terug zien op de foto. Hoe rustiger de ruimte hoe beter de foto. 

Extra tips?
Vraag aan je fotograaf een lijstje met spullen die je klaar kunt leggen voor de flatlays, getting ready foto’s en leg dit klaar op een tafel in de ruimte. 

Tip 5: Enjoy 

Enjoy, Je fotograaf doet zijn uiterste best om je dag zo goed mogelijk vast te leggen op beeld. Alle speciale momentjes. Geloof me je gaat ze terugvinden tussen de foto’s en in je album. Geniet lekker van je dag. Dat heb je verdiend na al dat plannen. 

Vind je het lastig om je bruiloft te plannen? Of wil je echt volledig ontspannen op de dag zelf? Kijk dan voor een Weddingplanner. Ze zijn er om samen met jou de bruiloft helemaal tot in de puntjes te plannen. Eno om de dag zo goed mogelijk te laten verlopen. Je hoeft zelf nergens aan te denken. Zelf vind ik het erg prettig om samen te mogen werken met een wedding planner. Hopelijk heb je iets aan deze tips en gaan jullie genieten van een prachtige dag. 

Nog geen fotograaf gevonden? Neem gerust een kijkje tussen mijn pakketten of vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. 

Liefs, 

Next time on the blog: Fotoreis Ibiza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A BEAUTIFUL ROMANCE AT RITZ PARIS - FRANCE

MOST STYLISH SHOES FOR THE MODERN BRIDE

auras biggest dreams for the year to come

EXPLORE READERS

FAVOURITES

BROWSE THROUGH MY

CATEGORIES

WHY we're the perfect match

WE ARE SOULMATES

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth. Even the all-powerful Pointing has no control about the blind texts it is an almost unorthographic life One day however a small line of blind text by the name of Lorem Ipsum decided to leave for the far World of Grammar. The Big Oxmox advised her not to do so, because there were thousands of bad Commas, wild Question Marks and devious Semikoli, but the Little Blind Text didn’t listen. She packed her seven versalia, put her initial into the belt and made herself on the way. 

Myrthe & Clements

'' Made us feel comfortable'' 

We are so happy with the wedding photos that Kimberly took! We will keep these photos forever. She made us feel comfortable during the shoot and had many great ideas for original photos. Highly recommended!

Charlotte & Ralph

" Door haar fijne manier van communiceren en goede energie kunnen wij zeggen dat wij op elke foto heel fotogeniek zijn."

Wij zijn in september in het mooie Italië getrouwd en via onze wedddingplanner kwamen wij in contact met Kimberly. Dit was een voltreffer! In ons eerste gesprek gaven wij aan dat we een korte shoot wilden. En mijn man, die zelf aangaf dat hij niet fotogeniek is. Maar door haar fijne manier van communiceren en haar goede energie kunnen wij zeggen dat wij op elke foto heel fotogeniek zijn. En dat heeft niet met ons te maken maar met Kimberly;-). Al onze wensen nam ze mee. Haar foto’s zijn een aanwinst om voor altijd terug te kijken op onze geweldig bruiloft.

Dennis & Sandra

" we hebben het helemaal niet doorgehad dat ze er de hele dag bij was en toch heeft ze de juiste foto's weten te schieten."

Kimberly was onze fotograaf op onze bruiloft in Italië. We zijn ontzettend blij met deze keuze. Ze is erg professioneel, reageert snel op berichten, denkt met je mee en maakt erg mooie foto’s! We hebben helemaal niet doorgehad dat ze er de hele dag bij was en toch heeft ze precies de juiste foto’s weten te schieten! Wij raden Kimberly zeker aan!