5 Tips van een weddingplanner.

December 21, 2020
Uncategorized

Wat doet een weddingplanner eigenlijk? En waarom schakel je een weddingplanner in? Het zijn veelgestelde vragen. Weddingplanner Els Bogman van Eventels vertelt er meer over… 

Stel jezelf eens voor…
“Ik ben Els Bogman en ik woon samen met mijn man en twee kinderen in Maastricht. Evenementen organiseren zit in mijn bloed, dus de stap om naar de middelbare hotelschool te gaan was geen gekke keuze. En hoe leuk is het nu om te zeggen dat ik van mijn passie mijn werk heb gemaakt? Een tijdje geleden ben ik voor mezelf begonnen als weddingplanner. Ik organiseer ook styled shoots, babyshowers en andere events.”  

Wat doet een weddingplanner eigenlijk allemaal?
“Ik zorg ervoor dat de bruiloft van A tot Z wordt geregeld. Ik kan het budget bewaken en onderhandelen met locaties voor de beste prijzen. Maar ik denk ook aan de kleine details en ik verzin unieke dingen, zodat jullie bruiloft écht uniek wordt. Het bruidspaar krijgt van mij allerlei adviezen en tips en tricks waar ze mee aan de slag kunnen. Voor de grote dag zelf maak ik een draaiboek en bereid ik alles voor. Ik maak afspraken met de leveranciers en ik communiceer ook met ze. Op de bruiloft heb ik de taak van de ceremoniemeester, dus ik ben het aanspreekpunt voor alle gasten. Oftewel: ik neem alles uit handen van het bruidspaar, zodat zij lekker kunnen genieten op hun grote dag en nergens rekening mee hoeven te houden.” 

Waarom wordt een weddingplanner ingeschakeld?
“Een weddingplanner zorgt ervoor dat alle zorgen weg worden genomen. Daarnaast is het ook een sparringpartner en vertrouwenspersoon. Een weddingplanner heeft een groot netwerk met de juiste leveranciers die bij het bruidspaar passen. Waarom zou je zelf alle moeite doen om de juiste mensen bij elkaar te vinden, terwijl een weddingplanner al deze connecties al heeft? Bovendien kent een weddingplanner alle unieke plekjes in de buurt.” 

Tips van een weddingplanner
– Zorg voor een draaiboek voor de grote dag. Als je zorgt dat iedereen weet wat ze moeten doen, geeft dat het bruidspaar ook rust.
– Maak een moment vrij met zijn tweeën. Je wordt zó geleefd op de trouwdag, dat een momentje van ‘us time’ heel fijn is. Ook al zijn het maar vijf minuten!
– Maak het persoonlijk. Plan de dag zoals jullie het willen. Niet zoals je ouders, vrienden of wie dan ook het verwachten. Het is jullie dag!
– Wees jezelf. Het is jullie bruiloft. Doe geen dingen omdat ‘iedereen het doet’ of omdat het verwacht wordt. Wil je geen receptie? Doe het dan niet! Nogmaals: het is het belangrijkst dat het júllie dag is.
– Ontspan, en vooral: geniet! 

Twijfel je nog of een weddingplanner iets voor jullie is en bij jullie past? Je kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen met een weddingplanner. Ook voor alleen wat tips en tricks! 

Tekst: Tedje van Gils 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A BEAUTIFUL ROMANCE AT RITZ PARIS - FRANCE

MOST STYLISH SHOES FOR THE MODERN BRIDE

auras biggest dreams for the year to come

EXPLORE READERS

FAVOURITES

BROWSE THROUGH MY

CATEGORIES

WHY we're the perfect match

WE ARE SOULMATES

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth. Even the all-powerful Pointing has no control about the blind texts it is an almost unorthographic life One day however a small line of blind text by the name of Lorem Ipsum decided to leave for the far World of Grammar. The Big Oxmox advised her not to do so, because there were thousands of bad Commas, wild Question Marks and devious Semikoli, but the Little Blind Text didn’t listen. She packed her seven versalia, put her initial into the belt and made herself on the way. 

Myrthe & Clements

'' Made us feel comfortable'' 

We are so happy with the wedding photos that Kimberly took! We will keep these photos forever. She made us feel comfortable during the shoot and had many great ideas for original photos. Highly recommended!

Charlotte & Ralph

" Door haar fijne manier van communiceren en goede energie kunnen wij zeggen dat wij op elke foto heel fotogeniek zijn."

Wij zijn in september in het mooie Italië getrouwd en via onze wedddingplanner kwamen wij in contact met Kimberly. Dit was een voltreffer! In ons eerste gesprek gaven wij aan dat we een korte shoot wilden. En mijn man, die zelf aangaf dat hij niet fotogeniek is. Maar door haar fijne manier van communiceren en haar goede energie kunnen wij zeggen dat wij op elke foto heel fotogeniek zijn. En dat heeft niet met ons te maken maar met Kimberly;-). Al onze wensen nam ze mee. Haar foto’s zijn een aanwinst om voor altijd terug te kijken op onze geweldig bruiloft.

Dennis & Sandra

" we hebben het helemaal niet doorgehad dat ze er de hele dag bij was en toch heeft ze de juiste foto's weten te schieten."

Kimberly was onze fotograaf op onze bruiloft in Italië. We zijn ontzettend blij met deze keuze. Ze is erg professioneel, reageert snel op berichten, denkt met je mee en maakt erg mooie foto’s! We hebben helemaal niet doorgehad dat ze er de hele dag bij was en toch heeft ze precies de juiste foto’s weten te schieten! Wij raden Kimberly zeker aan!