Waarom je als bruidsfotograaf maar een stijl kunt hebben? Of toch niet….

October 24, 2020
Bruiloften, Loveshoots, Personal

Je ziet het heel veel voorbij komen op social media als fotograaf. Hulp bij het vinden van je eigen stijl. De presets vliegen je aan alle kanten om je oren. Maar waarom is je eigen stijl nu zo belangrijk? En hoe doe je dat als je misschien meerder stijlen tof vind.

zoekende naar je eigen stijl…

Zelf ben ik als fotograaf heel lang zoekende geweest naar mijn eigen stijl. Sommige hebben dit misschien heel snel gevonden. Andere doen er jaren over. Dat is wat is altijd te horen kreeg. Ook werd er heel veel gezegd je moet echt een vaste stijl creëren voor je merk, zodat mensen meteen zien ja dit is jou foto.

Ik had er steeds opnieuw weer moeite mee, dacht ik het eindelijk gevonden te hebben, mwoah nee dit is het toch niet. Waarom ik dit zo lastig vond? Nou jullie kennen vast de verschillende stijlen van editen die er zijn. Heel licht of misschien wel warm, Moody, rustiek er zijn er zo veel.

Ik heb altijd wel een beetje de voorkeur gehad voor 2 verschillende stijlen. Het light and airy en het warme sfeertje vind ik echt geweldig. Maar hoe doe je dat dan. Twee verschillende manieren van editen. Dat is toch verwarrend voor je bruidsparen kreeg ik steeds te horen. Ondertussen denk ik daar zelf iets anders over.

De perfecte instagram feed…

De perfecte instagram feed. Iedereen kent hem wel, je wordt er super gelukkig van omdat alles mooi rustig uit ziet, je ziet in een opslag waar het account om gaat en alle kleuren ja die matchen. Hoe doe je dat dan als je 2 stijlen van editen leuk vind? Een tweede account, de keuze maken om maar eentje te laten vallen.

Natuurlijk heb ik ze beide al uitgeprobeerd. Voor mij werkt het alle twee niet zo. Dus ik heb me er een tijdje bij neergelegd ik ging gewoon verder met het light and airy want daar was ik toen mee begonnen. Deze stijl is in Amerika echt heel bekend. Hier in Nederland moet het nog wel een beetje doorzetten. Maar misschien werkt het voor jou wel? twee accounts onder het zelfde bedrijf.

Sunfield Academy Program.

Toen ik bij de Sunfield Academy kwam, kwam ik toch weer de sfeertje wat ik stiekem toch nog steeds miste. Ik had opeens de perfecte plek om te onderzoeken of ik niet stiekem toch wel die andere kant op wilde. Ik zat echt volledig in de knoop met mezelf op dat moment.

Gelukkig hadden we een onwijs leuke groep. En Eliene is super behulpzaam. Buiten dat we fijne informatie kregen en toffe shoots hadden. Was dit zoveel meer dan alleen maar fotografie, editen en je bedrijf neerzetten. Je leert heel veel over jezelf en je mindset.

Dus heel vaak kreeg ik de vraag wordt je gelukkig van..

Het is belangrijk dat je meer tijd steekt in de dingen die je leuk vind, dan de dingen die energie kosten. Dit geld dus ook voor het stukje fotograferen en editen. Wordt jij happy van die kleine leuke baby’s fotograferen? Ga kijken hoe je dit kan waarmaken. Met editing hetzelfde wordt je blij van alleen warme en moody beelden. Tof je weet wat je te doen staat. De shoots waarbij je bijna staat te springen om te doen. Waar je met een happy feeling na huis gaat. Je de sfeer kunt vastleggen die jij en je klant samen voor ogen hadden. Of die prachtige bruiloft waarbij je zo veel verschil kunt maken.

Misschien wordt je wel gelukkig van verschillende stijlen zoals ik? De ene dag een leuke festival bruiloft met een warme sfeer en de dag erna van een luxe bruiloft op een kasteeltje of prachtig landgoed met een light and airy edit. Ook helemaal Prima. Eindelijk heb ik dan ook kunnen besluiten dat ik gewoon lekker beide ga doen.

Specialiseren in meer dan 1 ding? Kan dat wel.

Jazeker, je kunt je zeker specialiseren in 2 dingen. Waarom niet? Als je er gelukkig van wordt. Dan is je Instagram feed misschien niet zo perfect. Het gaat toch om het beeld, de emotie, de kracht en de liefde die een foto uitstraalt en waarmee je hem gemaakt hebt en dat je klanten gelukkig worden van de foto’s.

Eerst dacht ik, nee dat kan echt niet zo verwarrend voor de bruidsparen en koppels die een loveshoot boeken.

Maar nu denk ik, waarom?? Als je van beide gelukkig wordt. Bruidsparen kiezen je voor je manier van fotograferen en om je stijl. De manier waarop jij hun verhaal verteld, de emoties vastleg. En de ene vind dit mooi met een lichte stijl en de andere wil het wat warmer en Moody. Hoe tof is het als ik het beide kan aanbieden. En de koppels kunnen aangeven wat ze graag willen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A BEAUTIFUL ROMANCE AT RITZ PARIS - FRANCE

MOST STYLISH SHOES FOR THE MODERN BRIDE

auras biggest dreams for the year to come

EXPLORE READERS

FAVOURITES

BROWSE THROUGH MY

CATEGORIES

WHY we're the perfect match

WE ARE SOULMATES

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth. Even the all-powerful Pointing has no control about the blind texts it is an almost unorthographic life One day however a small line of blind text by the name of Lorem Ipsum decided to leave for the far World of Grammar. The Big Oxmox advised her not to do so, because there were thousands of bad Commas, wild Question Marks and devious Semikoli, but the Little Blind Text didn’t listen. She packed her seven versalia, put her initial into the belt and made herself on the way. 

Myrthe & Clements

'' Made us feel comfortable'' 

We are so happy with the wedding photos that Kimberly took! We will keep these photos forever. She made us feel comfortable during the shoot and had many great ideas for original photos. Highly recommended!

Charlotte & Ralph

" Door haar fijne manier van communiceren en goede energie kunnen wij zeggen dat wij op elke foto heel fotogeniek zijn."

Wij zijn in september in het mooie Italië getrouwd en via onze wedddingplanner kwamen wij in contact met Kimberly. Dit was een voltreffer! In ons eerste gesprek gaven wij aan dat we een korte shoot wilden. En mijn man, die zelf aangaf dat hij niet fotogeniek is. Maar door haar fijne manier van communiceren en haar goede energie kunnen wij zeggen dat wij op elke foto heel fotogeniek zijn. En dat heeft niet met ons te maken maar met Kimberly;-). Al onze wensen nam ze mee. Haar foto’s zijn een aanwinst om voor altijd terug te kijken op onze geweldig bruiloft.

Dennis & Sandra

" we hebben het helemaal niet doorgehad dat ze er de hele dag bij was en toch heeft ze de juiste foto's weten te schieten."

Kimberly was onze fotograaf op onze bruiloft in Italië. We zijn ontzettend blij met deze keuze. Ze is erg professioneel, reageert snel op berichten, denkt met je mee en maakt erg mooie foto’s! We hebben helemaal niet doorgehad dat ze er de hele dag bij was en toch heeft ze precies de juiste foto’s weten te schieten! Wij raden Kimberly zeker aan!